Recept: Jalapeno Hot sauce

Ingrediënten:

  • 8-10 jalapenopepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 kopje witte azijn
  • Sap van 1 limoen

Instructies:

  1. Begin met het voorbereiden van de jalapenopepers. Was ze grondig en verwijder de steeltjes. Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten als je de saus wat milder wilt maken. Als je van extra pit houdt, kun je een paar zaadjes achterlaten.

  2. Pel de knoflookteentjes en snipper de ui.

  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden jalapeno, knoflook en ui toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, of totdat ze zacht en lichtbruin worden.

  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

  5. Zodra het mengsel is afgekoeld, plaats je het in een blender of keukenmachine. Voeg het zout, de suiker, witte azijn en het limoensap toe. Blend het geheel tot een gladde saus ontstaat.

  6. Proef de saus en voeg indien nodig extra zout, suiker of limoensap toe naar smaak.

  7. Giet de jalapeno hotsaus in een gesteriliseerde fles of pot. Sluit het goed af en bewaar het in de koelkast.

  8. Laat de saus minstens een paar uur of het liefst een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

  9. Serveer de jalapeno hotsaus als een pittige toevoeging bij gerechten zoals taco's, quesadilla's, hamburgers of gegrilde kip.

Opmerkingen:

  • Wees voorzichtig bij het hanteren van de jalapenopepers, vooral als je gevoelige huid hebt. Draag eventueel handschoenen tijdens het snijden en vermijd contact met je gezicht en ogen.
  • Deze hotsaus kan behoorlijk pittig zijn, afhankelijk van de hitte van de jalapenopepers. Pas de hoeveelheid pepers aan naar jouw persoonlijke voorkeur.
  • Je kunt natuurlijk onze simpelweg onze Jalapeno hot sauce kopen!
Terug naar blog